Wat meer over accordeana

Wat meer over Accordeana

Accordeana is in 1951 in Helmond opgericht door Arie Willems († 07-07-2004) en is nog steeds "thuis" in Helmond. De leden komen uit Helmond en verre omstreken.

Accordeana staat onder leiding van Ronald van Overbruggen.

Ronald is als hoofdvakdocent Accordeon verbonden aan het Conservatorium/ Fontys Hogeschool van Tilburg en het Kunstkwartier in Helmond. Ronald wordt regelmatig gevraagd om te jureren op nationale en internationale accordeonwedstrijden.

Bij Accordeana spelen 16 musici mee

Recente hoogtepunten(foto’s volgen nog)

2013   Accordeana speelt in ’s-Hertogenbosch voor Willem-Alexander en Maxima tijdens kennismakingsbezoek koningspaar aan provincie Noord-Brabant. Accordeana vertegenwoordigd Helmond in het kader van het Culturele hoofdstad 2018

2014   Mattheus Passion in Elkerliek Kapel Helmond, een samenwerkingsproject in het kader van Windkrachtfestival

2014   Uitwisselingsconcert met Hohnerklang uit Oelde (Duitsland). Accordeana onderhoudt al 60 jaar een vriendschapsband met deze Duitse club.

2015   Medewerking aan het Helmondse initiatief Parijs op Suytkade

2015   Concert Helmondse Accordeonorkesten

Accordeana verzorgd met haar deelname aan lokale, regionale en internationale uitvoeringen een wezenlijke bijdrage aan het culturele erfgoed: Helmond Accordeonstad

Repetities: Accordeana repeteert in principe elke maandagavond van 20.15 tot na 22.00 uur in zaal de Kamenij in Helmond.

Bestuur

Wilco van Laarhoven
Frans Leenen
Elize Doolenaar
Ronald van Overbruggen
Riet Smulders

Voorzitter
Penningmeester
Secretaris
Bestuurslid en eerste dirigent
Bestuurslid en tweede dirigent