Accordeana tegenwoordig

Accordeana bestaat momenteel uit 15 accordeonisten. Verder hebben we één slagwerker die de muziek met drums of percussie-instrumenten ondersteund.

Het repertoire is sterk gericht klassieke muziek en speciaal voor accordeonorkest geschreven muziekstukken. Altijd mooi om te spelen zijn de stukken van Astor Piazzolla. 
AA

Daarnaast maken we graag gebruik van verwachte en onverwachte combinaties van instrumenten. 
Klarinet, zang, saxofoon, marimba en dwarsfluit bleken bijzonder goed bij het geluid van Accordeana te passen. Natuurlijk blijven we doorzoeken naar nieuwe combinaties.

a

A

Accordeana laat graag horen en voelen waarom het Accordeon zo'n mooi en veelzijdig instrument is. Daarvoor verzorgen we graag bijzondere en stijlvolle uitvoeringen/concerten. Muzikaliteit staat daarbij op de eerste plaats.

Dirigenten

Accordeana staat onder leiding van Ronald van Overbruggen. Ronald is als hoofdvakdocent Accordeon verbonden aan het conservatorium van Tilburg en het Kunstkwartier in Helmond. Ronald wordt regelmatig gevraagd om te jureren op nationale en internationale accordeonwedstrijden.

Bij afwezigheid van Ronald neemt Riet Smulders het denkbeeldige stokje over.
Riet, gepensioneerd accordeondocente, heeft jarenlang de accordeonorkesten van het CKE gedirigeerd. Na haar pensioen is Riet nog steeds actief als dirigente van L'accord Volé.  

Bestuur

Wilco van Laarhoven
Frans Leenen
Elize Doolaar
Ronald van Overbruggen
Riet Smulders

bestuur
Voorzitter
Penningmeester
Secretaris
Bestuurslid en eerste dirigent
Bestuurslid en tweede dirigent

Repetities

Accordeana repeteert in principe elke maandagavond van 20.15 tot 22.00 uur in Wijkhuis Westwijzer in Helmond (Cortenbachstraat 70).

Tijdens de schoolvakanties repeteren we afhankelijk van de bezetting