Accordeana

Accordeana is een accordeonorkest dat bestaat uit musici met een professionele achtergrond en ver(der) gevorderde musici met grote muzikale ervaring.

Op dit moment heeft Accordeana éen orkest met 15 accordeonspelers en één drummer.

Lange traditie Accordeana werd in 1951 opgericht door de bevlogen, vakkundige en zeer muzikale Helmonder Arie Willems. In 2004 is Arie Willems overleden en sindsdien staat Accordeana onder leiding van Ronald van Overbruggen. In de jaren 50, 60 en 70 groeit Accordeana gestaag uit tot een groot orkest dat regelmatig in binnen- en buitenland optreedt. Ook de diverse optredens voor de Nederlandse radi

Meegaan met de tijd Om te bewijzen dat de accordeon niet alleen geschikt is voor bekende of speciaal voor accordeonorkesten gecomponeerde klassiekers speelt Accordeana ook nieuwe eigentijdse en onbekendere muziek. Daarbij durft Accordeana ook af te stappen van de gebaande accordeonmuziek door te experimenteren en samen te werken met andere culturele disciplines. Daarnaast neemt Accordeana initiatieven om zich op bijzondere wijze te presenteren aan het publiek.  

Onverwachte muzikale eigenschappen Accordeana treedt op in binnen en buitenland en verrast haar publiek met de onverwacht mooie symfonische en muzikale eigenschappen van het accordeon dat vaak alleen als "gezellig" wordt beschouwd (en dat ook kan zijn), maar waarmee ook op hoog niveau gemusiceerd kan worden. Accordeana bewijst op overtuigende wijze dat de accordeon een veelzijdig instrument is die een bijzondere plaats verdient in de wereld van de muziek en muziekstijlen.