8 april 2018 – Accordeana Presenteert: Jonge mensen op het concertpodium

Op zondag 8 april om 14.00 uur verzorgt Accordeana een concert in de Gaviolizaal, Torenstraat 36 te Helmond.

Liefde voor muziek is van alle tijden en van alle leeftijden. Accordeana draagt de liefde voor het accordeon al meer dan 65 jaar uit, in haar pure vorm maar ook in verrassende combinaties met zang, dans, acteurs en solisten.

Dit keer hebben wij 3 jonge mensen gevonden die hun liefde voor muziek met ons willen delen. Iris, Marjolein en Willem durven het aan hun muzikaliteit te combineren met een accordeonorkest: een spannende en knappe uitdaging.

Mooie muziek op accordeon aangevuld met mooie muziek door onze jonge gasten: Accordeana nodigt u van harte uit om erbij te zijn.

De middag begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Iris

Toen Iris 8 jaar was koos ze niet voor de accordeon (zoals haar moeder), maar voor de dwarsfluit, vanwege zijn mooie heldere geluid. Sindsdien heeft ze met veel plezier in verschillende ensembles en orkesten gespeeld, waaronder het jongNBEzuid en het ZomerOrkest Nederland. Daarnaast volgde ze lessen aan het conservatorium in Tilburg als onderdeel van de Young Musicians Academy. Ze is nu 19 jaar en studeert Biomedische Wetenschappen in Groningen, waar ze al 2 jaar 1e fluit speelt in Groninger Studenten(symfonie)orkest Mira.

Willem

Op 9 jarige leeftijd werd Willem door zijn ouders meegenomen naar O&V, HET showcorps uit Nuenen. De instructeurs probeerde Willem te laten trommelen. Maar bij de eerste repetitie hoorde Willem een trompet. Dat was het moment waarop hij verliefd werd op het koperen blaaswerk.
Nog steeds speelt Willem bij O&V, waarmee hij inmiddels aan diverse Nederlandse kampioenschappen heeft deelgenomen. Andere hoogtepunten zijn de vierjaarlijkse deelnames aan het Wereld Muziek Concours en straatparades in Frankrijk. 

Marjolein

Marjolein is in haar dagelijks leven stylist en grafisch vormgever en runt een boutique in Utrecht. Het creatief bezig zijn is altijd een belangrijk onderdeel geweest in haar leven. Zo ook muziek: dit werd door haar muzikale familie met de paplepel ingegoten. Van jazz tot klassiek en pop. Op jonge leeftijd speelde Marjolein piano en begon ze met zingen. Vooral lichte muziek won haar hart. Tijdgebrek dwong haar een keuze te maken en won de studie, het ondernemen en het stylingvak het van de zang. Marjolein geniet echter nog steeds erg van muziek en bij bijzondere gelegenheden en in goed gezelschap vindt ze het leuk om toch weer achter een microfoon te kruipen. Met  ‘Jonge mensen op het concertpodium’ is er zo'n gelegenheid en goed gezelschap dus; Marjolein zingt weer.